ISOTUBE ROOKKANAAL


Een rookkanaal voor de toekomst

Ook de ontwikkeling van de houtkachel staat niet stil houtkachels worden steeds beter gemaakt waardoor het rendement van de houtkachel steeds hoger wordt. Ook bepaalde type houtkachels hebben een lage temperatuur rook uitstoot, denk hierbij aan houtkachels op CV, HR houtkachels en houtvergassers. Het is natuurlijk een goede ontwikkeling, meer warmte in je kamer met minder brandstof, maar dan kan er een probleem ontstaat met de trek van je rookkanaal. De rookgassen worden niet meer zo snel heet als bij je oude kachel, dus je oude of dunne nieuwe dubbelwandig schoorsteen die zeer veel warmte afgeeft aan de buitenkant van je buis, houd niet de binnenwarmte van de pijp vast om een goede thermische trek te krijgen (2 de trek). Bij Isotube is dit probleem er niet, omdat deze pijp geen warmtebrug heeft, over dikke isolatie beschikt (5cm) en grote dichtheid van de isolatiewol heeft (130kg/m2).

INOX Isotube

Eindelijk eens een dubbelwandig buis die prijstechnische zeer aantrekkelijk is en kwalitatief, meedoet in het hoogste segment van RVS dubbelwandige rookkanalen. Dit rookkanaal is CE gekeurd en de binnenkant van de buis is gemaakt van RVS 316L. 

Deze RVS legering 316L is bestand tegen zuren, zwavel (denk kolen) en condenswater.
Dit dubbelwandig rookkanaal heeft een 30mm dikke stevige isolatie wat niet wegzakt (zoals bij sommige kanalen) 130kg/m3.
Dit onderscheid zich gelijk van andere kanalen die zijn meestal 25 mm(isolatie) zijn.

Maar het belangrijkste aan dit kanaal is het heeft geen koude brug, de binnen pijp zit niet vast aan de buitenbuis, de binnen pijp zit er los in dus geeft minder warmte door aan de buitenbuis, en de binnen buis is sneller op bedrijf’s temperatuur, daardoor sneller een betere trek ( thermische trek).

Ook zit er bij dit rookkanaal een duidelijk certificaat wat u kunt overleggen aan de brandverzekering als dit ter sprake komt.
Ook bespaart u veel geld uit doordat dit kanaal zeer gemakkelijk te monteren is.
En als u de kleur RVS niet mooi vindt, of de schoonheidscommissie van de gemeente vindt dit niet passen in het stadsbeeld, INOX ISOTUBE is verkrijgbaar in alle RAL kleuren tegen meerprijs.

INOX ISOTUBE is een fysiek mooi kanaal, met mooi gevormde bochten, prachtige klembanden, op het INOX ISOTUBE rookkanaal geven wij 20 jaar garantie.

INOX ISOTUBE is geproduceerd in Europa.

Technische gegevens;

– T600  Staalsoort 316l  G75
– Binnenwanddikte 0,5mm oplopend voor grotere maten naar 1,0mm
– Isolatie wanddikte 30mm 130kg/m3
– Normnummer pn-ne 1856-1 en 1856-2  nen 6062 nen 2757

Voor meer informatie over de IsoTube of de Premier IsoTube klik hier.

Kom in contact met ons

INOX IsoTube

IsoTube

Premier IsoTube