RVS BINNENVOERING


De oplossing

De beste oplossing om problemen bij oude rookkanalen te voorkomen is het aanbrengen van een flexibele RVS binnenvoering. Een flexibel rookkanaal kan zonder hak- of breekwerk worden gemonteerd en kunt u nog dezelfde dag weer veilig stoken. De flexibele rookkanalen zijn uitstekend geschikt voor elk type kachel en voldoen aan de Europese veiligheidseisen.

Door het (extra) toepassen van het flexibele rookkanaal zelfs in een nieuw gemetseld rookkanaal verkleind u de kans op problemen hiermee aanzienlijk. De kans dat een uit één stuk “vakkundig aangesloten” rookkanaal op een schoorsteenbrand of het lekken van koolmonoxide in uw woning uitdraait is uitgesloten. Ook al ziet uw schoorsteen er nog als nieuw uit en zijn er geen zichtbare gebreken zoals scheuren, zullen wij u altijd een extra rookkanaal aanbevelen. Het is beter het te vroeg dan te laat aan te brengen. 

Indien u wilt weten in welke staat uw rookkanaal verkeerd is het aan te raden een camera-inspectie te laten uitvoeren. De staat waarin het rookkanaal zich bevindt, wordt hierdoor zichtbaar gemaakt en onregelmatigheden kunnen worden opgespoord. Onregelmatigheden, zoals slechte voegen of scheurvorming, dienen verholpen te worden omdat deze kunnen leiden tot rook-lekken. Indien u meer informatie wilt over camera-inspectie, klik dan hier.

Indien u een flexibele voering besteld bij ons en de door u opgegeven maatvoering of het aantal meters kloppen niet, dan kan de bestelde flexibele voering niet retour worden genomen.

Kom in contact met ons